Bine aţi venit pe GeoGrapfiaLudus!


"Precizaţi sensul cuvintelor şi atunci veţi scuti omenirea de jumătate din erorile ei." (Descartes)


Geografia (din grecescul γεωγραφίαgeographia, însemnând „a descrie pământul”) este studiul care se ocupă cu relieful, terenurile, trăsăturile, locuitorii și fenomenele Terrei - „să descrii sau să scrii despre Pământ”. Prima persoană care a folosit cuvântul „geografie” a fost Eratosthenes (276—194 î.Hr.).
Geografia ca disciplină poate fi împărțită în două mari ramuri: geografia umană și geografia fizică. Prima se concentrează asupra influenței omului asupra mediului și a spațiului în care locuiește. Cea dea doua studiază mediul natural și cum clima, vegetația, solurile, apa și formele de relief există sau/și sunt produse. Ca un rezultat al geografiei fizice cu geografia umană a rezultat o a treia ramură a geografiei, care se numește geografia mediului. Geografia mediului combină geografia fizică cu cea umană studiind interacțiunile dintre om și mediu. (wikipedia.com)
Aici veţi avea posibilitatea să studiaţi fenomenele geografice, să recuperaţi lecţiile "pierdute", să împărtăşiţi şi altora proiectele voastre!
harta_lumii.jpg